Bourbon, Grapefruit und Honig – eine überaus köstliche Angelegenheit, entstanden in den 1920er Jahren.
60 ml Woodford Reserve Bourbon 30 ml Grapefruitsaft 20 ml Alnatura Waldhonig-Sirup (1 Teil Honig : 1 Teil Zuckersirup (2:1))
Zubereitung: Geschüttelt.
Alternativ und von uns aktuell bevorzugt:
60 ml Woodford Reserve Rye 30 ml Grapefruitsaft 20 ml Alnatura Waldhonig-Sirup (1 Teil Honig : 1 Teil Zuckersirup (2:1))
Auf diesen Drink sind wir erstmals aufmerksam geworden, als wir ihn in Meehan’s Bartender Manual gefunden haben. Dort wird er als Brown Derby bezeichnet. Unter diesem Namen erschien er erstmals 1933. Diese Bezeichnung ist unserer Meinung nach aber nicht treffend, denn insgesamt haben wir nur sieben gedruckte Rezepte gefunden, von denen drei etwas ganz anderes unter gleichem Namen beschreiben. Zudem zeigt sich, daß der Brown Derby nichts anderes als der schon 1925 veröffentlichte De Rigueur Cocktail ist. Von diesem haben wir nicht nur vier Publikationen gefunden, sondern 23. Wie sich zeigt, können beide mit verschiedensten Whiskeys zubereitet werden, so daß wir feststellen können, daß beide Bezeichnungen ein und den selben Drink beschreiben. Wir geben eindeutig der älteren und verbreiteteren Bezeichnung – De Rigueur Cocktail – den Vorzug.
Der 1940 und 1950 veröffentlichte „Up in Mabel’s Room“ ist nichts anderes als ein De Rigeur Cocktail. Gleiches gilt für den Honey Dew Cocktail (1933), Honey Do Cocktail (1935), Honey Cocktail (1936), Beehive (1977).
Das folgende Diagramm zeigt, wie sich die Rezepturen bezüglich des eingesetzten Whiskeys verändert haben. Wir betrachten dabei den Brown Derby und den De Rigueur Cocktail:
Was bei der Durchsicht der Rezepte ebenfalls auffällt, ist die Menge des Honigs. In den ältesten Rezepten wird der Honiganteil mit 25% angesetzt. Das ist natürlich viel und ergibt einen sehr süßen Drink. Vielleicht wird man damals generell süßere Drinks bevorzugt haben, wahrscheinlicher ist jedoch, daß die Grapefruits heute viel süßer gezüchtet werden. Entsprechend muß natürlich die Honigmenge heute reduziert werden. Man muß also das Rezept je nach verwendeter Grapefruit justieren, um ein angenehmes Süß-Säure-Verhältnis zu erreichen.
Der Drink steht und fällt auch mit dem verwendeten Whiskey. Wir haben uns für den Woodford Reserve Bourbon entschieden, da dessen fruchtige Aromen wundervoll mit der Grapefruit und dem Honig harmonieren.
Wieso der Drink zu seinem Namen gekommen ist, konnten wir nicht feststellen. Im Französischen bedeutet „de rigueur“ wörtlich „in Strenge“. Der Begriff wird auch im Englischen verwendet, wo de rigueur etwas ist, das „als notwendig erachtet wird, wenn man gesellschaftlich akzeptiert werden möchte„. [1] Da die früheste Veröffentlichung aus einem in London erschienenen Buch stammt, kann es durchaus sein, daß dieser Drink in England erfunden wurde.
1925 Robert Bucky & George Stone: The Buckstone Book of Cocktails. Seite 22. De Rigueur Cocktail.
1/2 Scotch Whisky, 1/4 grape fruit juice, 1/4 Honey. Shake and strain.
1927 Judge Jr.: Here’s How. Seite 29. De Riguer.
HARK, ye lads! Here’s the very latest drink! Three of these will knock you for a row of aspirins: 1/2 scotch; 1/4 grapefruit juice; 1/4 honey; cracked ice.
1928 Judge Jr.: Here’s How. Seite 38. De Riguer.
HARK, ye lads! Here’s the very latest drink! Three of these will knock you for a row of aspirins: 1/2 scotch; 1/4 grapefruit juice; 1/4 honey; cracked ice.
1930 Anonymus: Cocktails by Jimmy. Seite 34. De Riguer.
2 parts Scotch Whisky 1 part Honey 1 part Grapefruit Juice.
1930 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky. 1/4 Grape Fruit Juice. 1/4 Honey. Cracked Ice. Shake well and strain into cocktail glass.
1932 Jimmy: The Green Cocktail Book. Seite 34. De Riguer.
2 parts Scotch Whisky 1 part Honey 1 part Grape-fruit Juice
1933 Anonymus: Hollywood’s Favorite Cocktail Book. Nach Seite 16. Brown Derby.
1/2 Whisky 1/4 Grapefruit Juice 1/4 Honey Shake well and strain into cocktail glass.
1933 Anonymus: O’Dell’s Book of Cocktails. Seite 58. De Riguer Cocktail.
1/2 Scotch Whisky, 1/4 Grape Juice, 1/4 Honey.
1933 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky. 1/4 Grape Fruit Juice. 1/4 Honey. Cracked Ice. Shake well and strain into cocktail glass.
1933 Joseph P. Santana & Charles A. Sasena: Fine Beverages. Seite 23. Honey Dew Cocktail.
Use mixing glass with fine ice Two tablespoonfuls of grapefruit juice One tablespoonful Honey 2 oz. Whiskey Shake well, and serve in large cocktail glass Scotch Whiskey, Gin or Bacardi Rum can be used in place of Whiskey.
1934 Patrick Gavin Duffy: The Official Mixer’s Manual. Seite 112. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whiskey 1/4 Grapefruit Juice 1/4 Honey Shake well with cracked ice and strain. Use glass number 1
1934 William T. Boothby: „Cocktail Bill“ Boothby’s World Drinks. Seite 35. Brown Derby.
Whisky . . . . . . . 1/3 jigger Honey . . . . . . . 2 spoons . Grapefruit . . . . 2 spoons Shake well with ice, strain into chilled cocktail glass and serve.
1934 William T. Boothby: „Cocktail Bill“ Boothby’s World Drinks. Seite 59. De Rigueur.
Whisky . . . . . . . . 1/2 jigger Grapefruit . . . . . 1/4 jigger . Honey . . . . . 1/4 jigger Shake well with ice, strain into chilled cocktail glass and serve.
1935 Anonymus: Cocktails Recommended. Honey Do Cocktail.
1 jigger CALVERT Whiskey 1/2 jigger Grapefruit Juice 1/2 jigger Honey Shake well with cracked ice, and strain into glass. Mellowish bee-cause of the honey.
1935 O. Blunier: The Barkeeper’s Golden Book. Seite 94. De Rigueur.
1/2 Rye Whisky 1/4 Grapefruit Juice 1/4 Honey
1936 Anonymus: Cocktails and Appetizers. Seite 15. Honey Do Cocktail.
1 jigger Whiskey 1/2 jigger Grapefruit Juice 1/2 jigger Honey Shake well with cracked ice, and strain into glass.
1936 Anonymus: Cocktails, Drinks and Snacks. Seite 15. Brown Derby Cocktail.
1 oz. Rye 1 oz. orange juice 1 dash Angostura Bitters Ice, 20 shakes, strain into cocktaii glass, add sprig of mint.
1936 Bill Edwards: Drinks. Seite 35. De Rigueur.
2 parts Scotch Whisky 1 part Honey 1 part Grapefruit Juice.
1936 Elvezio Grassi: 1000 Misture. Seite 38. De Rigueur Cocktail.
Agitare nel shaker con ghiaccio: 50% Whisky 25% Grappa 25% Miele Servite nel bicchiere con ghiac- cio-neve.
1936 Frank A. Thomas: Wines, Cocktails and other Drinks. Seite 162. Honey Cocktail.
3 glasses rye whisky 2 glasses grapefruit juice . 1 glass honey One of the smoothest whisky cocktails. Comparatively dry, but can be made sweeter by increasing the propor- tion of honey.
1937 United Kingdom bartender’s Guild: Approved Cocktails. De Rigueur.
50% Whisky (Vat 69). 25% Grape Fruit Juice. 25% Honey. Cracked Ice. Shake and strain into cocktail glass.
1938 Hyman Gale & Gerald F. Marco: The How and When. Seite 108. De Rigueur Cocktail.
1/2 jigger Whiskey 1/4 jigger Grape Fruit Juice 1/4 jigger Honey Shake well Strain into Cocktail Glass
1940 Crosby Gaige: Crosby Gaige’s Cocktail Guide. Seite 133. Up in Mabel’s Room.
1/2 part Rye Whiskey 1/4 part Grapefruit Juice 1/4 part Honey Shake with cracked ice and strain into cocktail glass.
1940 Patrick Gavin Duffy: The Official Mixer’s Manual. Seite 112. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whiskey 1/4 Grapefruit Juice 1/4 Honey Shake well with cracked ice and strain. Use glass number 1
1948 Trader Vic: Bartender’s Guide. Seite 263. Brown Derby Cocktail.
1 oz. bourbon 1 tsp. honey . 1 tsp. grapefruit juice Shake with cracked ice; strain into chilled cocktail glass.
1948 Trader Vic: Bartender’s Guide. Seite 267. De Rigueur Cocktail.
1 oz. bourbon 1/2 oz. grapefruit juice . 1/2 oz. honey Shake with cracked ice; strain into chilled cocktail glass.
1950 Ted Shane: Authentic and Hilarious Bar Guide. Seite 23. De Rigueur.
1 part Grapefruit Juice 1 part Honey . 2 parts Bourbon Shake with cracked ice and strain. For self-inflicted De Rigueur Mortis.
1950 Ted Shane: Authentic and Hilarious Bar Guide. Seite 34. Up In Mabel’s Room.
1 part Grapefruit Juice 1 part Honey . 2 parts Bourbon Shake with cracked ice and strain.
1953 Anonymus: Esquire’s Handbook for Hosts. Seite 127. Brown Derby.
2 parts dark rum 1 teaspoon maple sugar Juice of one lime
1956 Patrick Gavin Duffy: The Official bartender’s Manual. Seite 97. De Rigueur.
1/2 Whiskey 1/4 Grapefruit Juice 1/4 Honey Shake well with ice and strain into glass.
1957 Henri Barman: Cocktails et qutres boissons. Seite 38. De Rigueur.
Shaker, glace 1/2 Whisky 1/4 jus de pamplemousse frais 1/4 miel Bien frapper au shaker et passer dans verre à cocktail.
1957 Lawrence Blochman: Here’s How. Seite 22. De Rigueur Cocktail.
2 parts rye 1 part grapefruit juice . 1 part honey Shake hard with cracked ice, strain, pour.
1976 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky. 1/4 Grape Fruit Juice. 1/4 Honey. Cracked Ice. Shake well and strain into cocktail glass.
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 239. Brown Derby.
Cocktail Glass Shake 1 oz lime juice 1-1/2 oz dark rum 1 tsp maple syrup
Variation 1-1/2 oz Bourbon 3/4 oz grapefruit juice 1 tsp honey
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 267. De Rigueur.
Cocktail Glass Shake 1-1/2 oz whiskey 1/2 oz grapefruit juice 1/2 oz honey
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 225. Beehive.
Cocktail Glass Shake 1-1/2 oz Bourbon 2 oz grapefruit juice 3/4 oz honey
1979 Fred Powell: The Bartender’s Standard Manual. Seite 28. De Rigueur.
1 jigger Whiskey 1/2 jigger Grapefruit Juice 1 Teaspoon Honey Shake with ice and strain.
2011 Jim Meehan: Das Geheime Cocktail-Buch. Seite 81. Brown Derby. 6 cl Maker’s Mark Bourbon; 3 cl Grapefruitsaft; 2 cl Honigsirup.
2014 David Kaplan, Nick Fauchald, Alex Day: Death & Co. Seite 140. Brown Derby. 2 ounces Elijah Craig 12-year bourbon; 1 ounce grapefruit juice; 1 teaspoon lemon juice; 1/2 ounce acacia honey syrup; garnish: 1 grapefruit twist. Seite 276. Acacia honey syrup. 2 cips acacia honey; 1 cup water.
2016 André Darlington & Tenaya Darlington: The New Cocktail Hour. Seite 107. Brown Derby. 60 ml bourbon (Four Roses); 30 ml grapefruit juice; 15 ml honey syrup; garnish: grapefruit wedge. Seite 242. Honey syrup. Equal parts of honey and water.
2017 Jim Meehan: Meehan’s Bartender Manual. Seite 313. Brown Derby. 2 oz. Maker’s Mark bourbon whisky; 1 oz. grapefruit juice; 0,75 oz. honey syrup. Seite 292. Honey Syrup. 16 oz. filtered water; 24 oz. honey. Skim over medium heat until honey dissolves.
2018 Alex Day, Nick Fauchald, David Kaplan: Cocktail Codex. Seite 133. Brown Derby. 2 ounces Elijah Craig Small Batch bourbon; 1 ounce grapefruit juice; 1 teaspoon lemon juice; 1/2 ounce Honey Syrup. Seite 45. Honey Syrup. 540 grams acacia or wildflower honey; 100 grams warm handfiltered water.
Bourbon, Grapefruit und Honig – eine überaus köstliche Angelegenheit, entstanden in den 1920er Jahren.
60 ml Woodford Reserve Bourbon
30 ml Grapefruitsaft
20 ml Alnatura Waldhonig-Sirup (1 Teil Honig : 1 Teil Zuckersirup (2:1))
Zubereitung: Geschüttelt.
Alternativ und von uns aktuell bevorzugt:
60 ml Woodford Reserve Rye
30 ml Grapefruitsaft
20 ml Alnatura Waldhonig-Sirup (1 Teil Honig : 1 Teil Zuckersirup (2:1))
Auf diesen Drink sind wir erstmals aufmerksam geworden, als wir ihn in Meehan’s Bartender Manual gefunden haben. Dort wird er als Brown Derby bezeichnet. Unter diesem Namen erschien er erstmals 1933. Diese Bezeichnung ist unserer Meinung nach aber nicht treffend, denn insgesamt haben wir nur sieben gedruckte Rezepte gefunden, von denen drei etwas ganz anderes unter gleichem Namen beschreiben. Zudem zeigt sich, daß der Brown Derby nichts anderes als der schon 1925 veröffentlichte De Rigueur Cocktail ist. Von diesem haben wir nicht nur vier Publikationen gefunden, sondern 23. Wie sich zeigt, können beide mit verschiedensten Whiskeys zubereitet werden, so daß wir feststellen können, daß beide Bezeichnungen ein und den selben Drink beschreiben. Wir geben eindeutig der älteren und verbreiteteren Bezeichnung – De Rigueur Cocktail – den Vorzug.
Der 1940 und 1950 veröffentlichte „Up in Mabel’s Room“ ist nichts anderes als ein De Rigeur Cocktail. Gleiches gilt für den Honey Dew Cocktail (1933), Honey Do Cocktail (1935), Honey Cocktail (1936), Beehive (1977).
Das folgende Diagramm zeigt, wie sich die Rezepturen bezüglich des eingesetzten Whiskeys verändert haben. Wir betrachten dabei den Brown Derby und den De Rigueur Cocktail:
Was bei der Durchsicht der Rezepte ebenfalls auffällt, ist die Menge des Honigs. In den ältesten Rezepten wird der Honiganteil mit 25% angesetzt. Das ist natürlich viel und ergibt einen sehr süßen Drink. Vielleicht wird man damals generell süßere Drinks bevorzugt haben, wahrscheinlicher ist jedoch, daß die Grapefruits heute viel süßer gezüchtet werden. Entsprechend muß natürlich die Honigmenge heute reduziert werden. Man muß also das Rezept je nach verwendeter Grapefruit justieren, um ein angenehmes Süß-Säure-Verhältnis zu erreichen.
Der Drink steht und fällt auch mit dem verwendeten Whiskey. Wir haben uns für den Woodford Reserve Bourbon entschieden, da dessen fruchtige Aromen wundervoll mit der Grapefruit und dem Honig harmonieren.
Wieso der Drink zu seinem Namen gekommen ist, konnten wir nicht feststellen. Im Französischen bedeutet „de rigueur“ wörtlich „in Strenge“. Der Begriff wird auch im Englischen verwendet, wo de rigueur etwas ist, das „als notwendig erachtet wird, wenn man gesellschaftlich akzeptiert werden möchte„. [1] Da die früheste Veröffentlichung aus einem in London erschienenen Buch stammt, kann es durchaus sein, daß dieser Drink in England erfunden wurde.
Quellen
Historische Rezepte
1925 Robert Bucky & George Stone: The Buckstone Book of Cocktails. Seite 22. De Rigueur Cocktail.
1/2 Scotch Whisky, 1/4 grape fruit juice, 1/4
Honey.
Shake and strain.
1927 Judge Jr.: Here’s How. Seite 29. De Riguer.
HARK, ye lads! Here’s the
very latest drink! Three of
these will knock you for a row
of aspirins:
1/2 scotch;
1/4 grapefruit juice;
1/4 honey;
cracked ice.
1928 Judge Jr.: Here’s How. Seite 38. De Riguer.
HARK, ye lads! Here’s the
very latest drink! Three of
these will knock you for a row
of aspirins:
1/2 scotch;
1/4 grapefruit juice;
1/4 honey;
cracked ice.
1930 Anonymus: Cocktails by Jimmy. Seite 34. De Riguer.
2 parts Scotch Whisky
1 part Honey
1 part Grapefruit Juice.
1930 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky.
1/4 Grape Fruit Juice.
1/4 Honey.
Cracked Ice.
Shake well and strain into
cocktail glass.
1932 Jimmy: The Green Cocktail Book. Seite 34. De Riguer.
2 parts Scotch Whisky
1 part Honey
1 part Grape-fruit Juice
1933 Anonymus: Hollywood’s Favorite Cocktail Book. Nach Seite 16. Brown Derby.
1/2 Whisky
1/4 Grapefruit Juice
1/4 Honey
Shake well and strain into cocktail glass.
1933 Anonymus: O’Dell’s Book of Cocktails. Seite 58. De Riguer Cocktail.
1/2 Scotch Whisky, 1/4 Grape Juice,
1/4 Honey.
1933 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky.
1/4 Grape Fruit Juice.
1/4 Honey.
Cracked Ice.
Shake well and strain into
cocktail glass.
1933 Joseph P. Santana & Charles A. Sasena: Fine Beverages. Seite 23. Honey Dew Cocktail.
Use mixing glass with fine ice
Two tablespoonfuls of grapefruit juice
One tablespoonful Honey
2 oz. Whiskey
Shake well, and serve in large cocktail glass
Scotch Whiskey, Gin or Bacardi Rum can be used in place
of Whiskey.
1934 Patrick Gavin Duffy: The Official Mixer’s Manual. Seite 112. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whiskey
1/4 Grapefruit Juice
1/4 Honey
Shake well with cracked ice and strain.
Use glass number 1
1934 William T. Boothby: „Cocktail Bill“ Boothby’s World Drinks. Seite 35. Brown Derby.
Whisky . . . . . . . 1/3 jigger Honey . . . . . . . 2 spoons
. Grapefruit . . . . 2 spoons
Shake well with ice, strain into chilled cocktail glass and serve.
1934 William T. Boothby: „Cocktail Bill“ Boothby’s World Drinks. Seite 59. De Rigueur.
Whisky . . . . . . . . 1/2 jigger Grapefruit . . . . . 1/4 jigger
. Honey . . . . . 1/4 jigger
Shake well with ice, strain into chilled cocktail glass and serve.
1935 Anonymus: Cocktails Recommended. Honey Do Cocktail.
1 jigger CALVERT Whiskey
1/2 jigger Grapefruit Juice
1/2 jigger Honey
Shake well with cracked ice, and strain into
glass. Mellowish bee-cause of the honey.
1935 O. Blunier: The Barkeeper’s Golden Book. Seite 94. De Rigueur.
1/2 Rye Whisky
1/4 Grapefruit Juice
1/4 Honey
1936 Anonymus: Cocktails and Appetizers. Seite 15. Honey Do Cocktail.
1 jigger Whiskey
1/2 jigger Grapefruit Juice
1/2 jigger Honey
Shake well with cracked ice, and strain into glass.
1936 Anonymus: Cocktails, Drinks and Snacks. Seite 15. Brown Derby Cocktail.
1 oz. Rye
1 oz. orange juice
1 dash Angostura Bitters
Ice, 20 shakes, strain into cocktaii glass, add sprig
of mint.
1936 Bill Edwards: Drinks. Seite 35. De Rigueur.
2 parts Scotch Whisky
1 part Honey
1 part Grapefruit Juice.
1936 Elvezio Grassi: 1000 Misture. Seite 38. De Rigueur Cocktail.
Agitare nel shaker con ghiaccio:
50% Whisky
25% Grappa
25% Miele
Servite nel bicchiere con ghiac-
cio-neve.
1936 Frank A. Thomas: Wines, Cocktails and other Drinks. Seite 162. Honey Cocktail.
3 glasses rye whisky 2 glasses grapefruit juice
. 1 glass honey
One of the smoothest whisky cocktails. Comparatively
dry, but can be made sweeter by increasing the propor-
tion of honey.
1937 United Kingdom bartender’s Guild: Approved Cocktails. De Rigueur.
50% Whisky (Vat 69).
25% Grape Fruit Juice.
25% Honey.
Cracked Ice.
Shake and strain into cocktail glass.
1938 Hyman Gale & Gerald F. Marco: The How and When. Seite 108. De Rigueur Cocktail.
1/2 jigger Whiskey
1/4 jigger Grape Fruit Juice
1/4 jigger Honey
Shake well
Strain into Cocktail Glass
1940 Crosby Gaige: Crosby Gaige’s Cocktail Guide. Seite 133. Up in Mabel’s Room.
1/2 part Rye Whiskey
1/4 part Grapefruit Juice
1/4 part Honey
Shake with cracked ice and strain into
cocktail glass.
1940 Patrick Gavin Duffy: The Official Mixer’s Manual. Seite 112. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whiskey
1/4 Grapefruit Juice
1/4 Honey
Shake well with cracked ice and strain.
Use glass number 1
1948 Trader Vic: Bartender’s Guide. Seite 263. Brown Derby Cocktail.
1 oz. bourbon 1 tsp. honey
. 1 tsp. grapefruit juice
Shake with cracked ice; strain into chilled cocktail glass.
1948 Trader Vic: Bartender’s Guide. Seite 267. De Rigueur Cocktail.
1 oz. bourbon 1/2 oz. grapefruit juice
. 1/2 oz. honey
Shake with cracked ice; strain into chilled cocktail glass.
1950 Ted Shane: Authentic and Hilarious Bar Guide. Seite 23. De Rigueur.
1 part Grapefruit Juice 1 part Honey
. 2 parts Bourbon
Shake with cracked ice and strain.
For self-inflicted De Rigueur Mortis.
1950 Ted Shane: Authentic and Hilarious Bar Guide. Seite 34. Up In Mabel’s Room.
1 part Grapefruit Juice 1 part Honey
. 2 parts Bourbon
Shake with cracked ice and strain.
1953 Anonymus: Esquire’s Handbook for Hosts. Seite 127. Brown Derby.
2 parts dark rum
1 teaspoon maple sugar
Juice of one lime
1956 Patrick Gavin Duffy: The Official bartender’s Manual. Seite 97. De Rigueur.
1/2 Whiskey
1/4 Grapefruit Juice
1/4 Honey
Shake well with ice and strain
into glass.
1957 Henri Barman: Cocktails et qutres boissons. Seite 38. De Rigueur.
Shaker, glace
1/2 Whisky
1/4 jus de pamplemousse frais
1/4 miel
Bien frapper au shaker et
passer dans verre à cocktail.
1957 Lawrence Blochman: Here’s How. Seite 22. De Rigueur Cocktail.
2 parts rye 1 part grapefruit juice
. 1 part honey
Shake hard with cracked ice, strain, pour.
1976 Harry Craddock: The Savoy Cocktail Book. Seite 58. De Rigueur Cocktail.
1/2 Whisky.
1/4 Grape Fruit Juice.
1/4 Honey.
Cracked Ice.
Shake well and strain into
cocktail glass.
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 239. Brown Derby.
Cocktail Glass Shake
1 oz lime juice
1-1/2 oz dark rum
1 tsp maple syrup
Variation
1-1/2 oz Bourbon
3/4 oz grapefruit juice
1 tsp honey
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 267. De Rigueur.
Cocktail Glass Shake
1-1/2 oz whiskey
1/2 oz grapefruit juice
1/2 oz honey
1977 Stan Jones: Jones‘ Complete Barguide. Seite 225. Beehive.
Cocktail Glass Shake
1-1/2 oz Bourbon
2 oz grapefruit juice
3/4 oz honey
1979 Fred Powell: The Bartender’s Standard Manual. Seite 28. De Rigueur.
1 jigger Whiskey
1/2 jigger Grapefruit Juice
1 Teaspoon Honey
Shake with ice and strain.
2011 Jim Meehan: Das Geheime Cocktail-Buch. Seite 81. Brown Derby. 6 cl Maker’s Mark Bourbon; 3 cl Grapefruitsaft; 2 cl Honigsirup.
2014 David Kaplan, Nick Fauchald, Alex Day: Death & Co. Seite 140. Brown Derby. 2 ounces Elijah Craig 12-year bourbon; 1 ounce grapefruit juice; 1 teaspoon lemon juice; 1/2 ounce acacia honey syrup; garnish: 1 grapefruit twist. Seite 276. Acacia honey syrup. 2 cips acacia honey; 1 cup water.
2016 André Darlington & Tenaya Darlington: The New Cocktail Hour. Seite 107. Brown Derby. 60 ml bourbon (Four Roses); 30 ml grapefruit juice; 15 ml honey syrup; garnish: grapefruit wedge. Seite 242. Honey syrup. Equal parts of honey and water.
2017 Jim Meehan: Meehan’s Bartender Manual. Seite 313. Brown Derby. 2 oz. Maker’s Mark bourbon whisky; 1 oz. grapefruit juice; 0,75 oz. honey syrup. Seite 292. Honey Syrup. 16 oz. filtered water; 24 oz. honey. Skim over medium heat until honey dissolves.
2018 Alex Day, Nick Fauchald, David Kaplan: Cocktail Codex. Seite 133. Brown Derby. 2 ounces Elijah Craig Small Batch bourbon; 1 ounce grapefruit juice; 1 teaspoon lemon juice; 1/2 ounce Honey Syrup. Seite 45. Honey Syrup. 540 grams acacia or wildflower honey; 100 grams warm handfiltered water.
explicit capitulum
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